joi, 27 decembrie 2012

Fasole cu ciolan la ceaun

Astazi o sa va prezint o reteta interesanta pe care o recomand mai ales in perioada taierii porcilor deoarece toata lumea are la indemana carne afumata.So...let's begin:D



Ingrediente:
 - ceapa taiata marunt(minim 2 in functie de cantitatea dorita)
- ciolan afumat taiat bucati mari
- ulei de floarea soarelui
- fasole in sos tomat
- condimente: sare, piper, boia (pentru culoare si gust), frunze de dafin
- marar verde
- smantana pentru servit

Ca un secret pe care vi-l impartasesc si voua pentru a fii siguri ca mancarea noastra o vom prepara intr-un recipient curat, puneti un litru de apa si lasati-l sa fiarba acolo pana cand pregatiti toate ingredientele...dupa care puteti sa aruncati apa...

Apoi putem pune uleiul, care trebuie sa acopere ceapa. In uleiul incins calim ceapa pana se sticleste.


Condimentam bine cu sare piper si boia toate dupa gust si amestecam regulat sa prevenim lipirea.


Apoi urmeaza bucatile de ciolan. Daca folositi ciolan de casa, din porcul crescut in gospodarie, e mai mult decat indicat sa il fierbeti foarte bine, pentru ca in general carnea de porc crescut la curte e putin mai tare si ciolanul e mai fibros, asa ca, daca vreti sa il puteti mesteca… fierbeti frumos inainte, pana carnea cade de pe os. Daca e ciolan de magazin, ajunge sa ii dati un clocot bun, pana furculita intra bine in carne.


Indiferet de varianta de fierbere il taiem apoi bucati mari pe care le amestecam bine cu ceapa.
Urmeaza sa punem fasolea, cea in sos tomat e minunata, da daca folositi fasole boabe simpla, nu uitati sa puneti sos de rosii, bulion, passata, pentru sos.


Peste fasole punem putina apa si 2-3 foi de dafin si amestecam bine.Apoi lasam la fiert 60 de minute in functie de cantitate si in functie de cat de repede fierbe fasolea.
La final adaugam mararul tocat marunt, potrivim dupa gust cu sare si piper si mai lasam 5-10 min la foc mic.

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu