luni, 25 februarie 2013

Ciorba de burta

Cea mai buna ciorba de burta o prepara mama mea.Si vreau sa va impartasesc si voua reteta.Cititi intreg articolul si descoperiti cea mai buna reteta de ciorba de burta.

Ingrediente:

- 1 kg 1/2 de burta prefiarta
- 1 kg de carne de vita
- zarzavat pt supa: 1-2 morcovi, telina, 1 pastarnac, 1-2 radacina de patrunjel
- piper boabe
- 1-2 ardei iuti(proaspeti sau murati)
- un borcan de gogosari in otet
- 1 capatana mare de usturoi
- 1/2 galetusa de smantana
- 5-6 galbenusuri de ou
- 2 linguri de faina

Pasul 1.
Pentru inceput punem la fiert, in cca 5-6 l de apa, carnea de vita, zarzavaturile, ambele taiate bucatele, ca sa fiarba mai usor si piperul.Se lasa la fiert pana cand vita este gata(aprox 4 ore)

Pasul 2.
Separat, spalam bine burta, in mai multe randuri, in apa cu otet, pana ii scoatem mirosul. Se freaca burta cu sare grunjoasa si se taie marunt bucatile care intamplator au ramas mari.

Pasul 3.
 Apoi punem burta la fiert, in apa de pe vita si zarzavat. Burta prefiarta nu se lasa mult la fiert, cca 30 de min, pt ca altfel se farmiteaza. Inacrim supa cu toata cantitatea de otet de pe gogosari. apoi taiem fidelute ardeiul iute si cativa gogosari pt aspect.

Pasul 4.
In ultimul clocot punem si usturoiul pisat. Separat, se prepara maiaua din smantana, faina si galbenusurile de ou si se adauga in fir subtire la ciorba.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu