luni, 25 februarie 2013

Lasagna cu pui

Am revenit cu o delicioasa reteta de lasagna cu pui si ciuperci.Va invit sa invatati o reteta gustoasa si usoara.
Ingrediente:
- 700g carne tocata de pui
- 18 foi pentru lasagna
- 500g ciuperci
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- condimente dupa gust
- 500ml passata de rosii (aromata cu oregano si busuioc din belsug dar si un strop de sare si piper)
- 600ml smantana pentru gatit (aromata cu piper alb si nucsoara dupa gust)
- 300g cascaval ras

Pasul 1.
Mai intai taiem ceapa marunt marunt si o calim in uleiul incins

Pasul 2.
Punem carnea tocata de pui si amestecam bine cu o lingura de lemn pentru a rupe bucatile mai mari de carne.


Pasul 3.
Adaugam apoi si ciupercile curatate si taiate felii subtiri, amestecam bine si lasam pe foc pana ciupercile sunt gata.

Pasul 4.
Pentru ca ciupercile lasa multa apa, scurgeti excesul de lichid inainte de a adauga passata de rosii.

Pasul 5.
O data adaugat sosul de rosii, amestecam bine si lasam totul pe foc 35-40 minute, pana avem un sos consistent si foarte bine legat. Potriviti de sare, piper si ierburi aromatice.

Pasul 6.
Acum trebuie sa aranjam lasagna in tava.Un strat subtire de smantana cat sa acopere fundul tavii apoi un strat de foi de lasagna si apoi jumatate din cantitatea de sos de carne preparat anterior.

Pasul 7
Urmeaza cateva linguri de smantana dulce si 1/3 din cantitatea de cascaval ras.Punem un nou srat de foi de lasagna, le apasam bine, restul de carne, iar smantana si iar o portie de cascaval. Ultimul strat va fi de foi de lasagna, peste care punem restul de smantana pentru gatit si cascavalul ramas.

Pasul 8.
Dam la cuptorul incins la 180°C, cel putin 40 min sau pana cascavalul e rumenit si daca intepam lasagna, cutitul trece fara probleme prin toate straturile de foi.Lasam putin sa se raceasca dupa care se portioneaza si este gata de servire.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu