marți, 22 ianuarie 2013

Reteta bulz

Micul bucatar presimt ca se intreaba cum se face bulzul?Pentru cei ce nu stiu mai pe romaneste mamaliga cu branza sau telemea.Va invit sa invatati alaturi de mine sa preparati o asemenea bunatate.


Ingrediente:
-500g malai
-400ml apa
-400g branza sau telemea(de preferat de oaie)
-150gr smantana
-50gr unt
-sare dupa gust

Pasul 1.
Pregatim mamaliga punand apa la fiert cu putina sare, cand atinge pragul de fierbere adaugam malaiul in ploaie si amestecam constant pentru a nu aparea "cocoloase".

Pasul 2.
Cand mamaliga este gata o lasam putin la racit pentru a putea prepara bulz-ul.Dupa aceea portionam mamaliga in bile in functie de cate portii dorim sa facem dupa care in fiecare bila facem o gaura unde punem branza si o lingurita de unt.
Se pot adauga si produse din carne dupa preferinta(carnaciori, afumatura etc.)

Pasul 3.
Dupa ce s-a astupat orificiul cu mamaliga se ung cu unt si se dau la cuptor aprox 20 de minute.

Se serveste cald si in functie de imaginatia fiecaruia sau mai bine spus dupa gust se adauga un ou deasupra(bineinteles prajit in prealabil) si smantana.Langa aceasta mancare traditionala recomand un vin rosu sau o portie zdravana de palinca :D nu prea multa ca se urca la cap:))

Pofta buna dragilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu