Ingrediente pentru 6 portii:
- 700g carne tocata amestec porc-vita
- o ceapa mica tocata marunt
- un sfert ardei gras verde tocat marunt
- un sfert ardei gras rosu tocat marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt sau trecuti prin presa
- o cana fulgi de ovaz
- o lingurita mix curry picant
- o lingurita mix sare aromata
- un ou
- 700g carne tocata amestec porc-vita
- o ceapa mica tocata marunt
- un sfert ardei gras verde tocat marunt
- un sfert ardei gras rosu tocat marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt sau trecuti prin presa
- o cana fulgi de ovaz
- o lingurita mix curry picant
- o lingurita mix sare aromata
- un ou
Astea fiind spuse sa incepem prepararea celor mai savuroase chiftelute pe care le-ai mancat vreodata.
Pasul 1.
Se ameste bine toate ingredientele intr-un bol mare si iar si iar pana cand compozitia se leaga bine.Dupa care modelam bilute,perisoare sau cum vrei tu sa le spui de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
Pasul 2.
Intr-o tigaie cu mult ulei incins punem chiftelutele dar mare atentie sa nu se lipeasca asa ca nu puneti prea multe.La capitolul prajire aveti mai multe variante puteti sa le prajiti intr-o fripteoza sau alt aparat care este destinat sa prajeasca legume,carnuri etc.
Dupa ce am prajit chiftelutele le punem pe o tava intinsa,daca doriti sa se scurga mai bine de ulei puteti sa puneti pe tava un servetel inainte de a pune chiftelutele.
Cat timp se prajesc chiftelutele ne apucam sa facem sosul din:
- 250 ml (o cana) ketchup dulce
sau picant, cum doriti
- 50g zahar brun
- 100g unt
- 100ml apa
- 80ml otet de mere
- 1 lingurita mustar
- 3-4 linguri suc de lamaie
- o lingurita praf de usturoi
- 50g zahar brun
- 100g unt
- 100ml apa
- 80ml otet de mere
- 1 lingurita mustar
- 3-4 linguri suc de lamaie
- o lingurita praf de usturoi
Punem toate ingredientele intr-o craticioara si le lasam la foc mic pana ce sosul da in cateva clocote.Si cam atat si cu sosul.
La capitolul servire este alegerea fiecaruia insa puteti sa imi urmati exemplul din imaginile de mai jos.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu