Ingrediente pentru 10 cupcakes:
- ½ portie cupcakes reteta de baza (cu mentiunea ca punem in compozitie o lingura buna e coaja de lamaie si ¼ lingurita esenta de lamaie pe langa extractul de vanilie)
- lemon curd (cam o lingurita pentru fiecare cupcake)
- 2 albusuri (3 daca ouale sunt mici)
- 150 g zahar tos
- ½ lingurita extract de vanilie
- ½ portie cupcakes reteta de baza (cu mentiunea ca punem in compozitie o lingura buna e coaja de lamaie si ¼ lingurita esenta de lamaie pe langa extractul de vanilie)
- lemon curd (cam o lingurita pentru fiecare cupcake)
- 2 albusuri (3 daca ouale sunt mici)
- 150 g zahar tos
- ½ lingurita extract de vanilie
Ce este lemon curd?Este o crema de lamaie care am prezentat-o aici pe blog asa ca puteti cauta daca sunteti interesati cu adevarat.
Mai intai facem bezeaua: spalam bine toate
instrumentele si vasul pe care il folosim, le uscam si le degrasam cu un
servetel imbibat in suc de lamaie. Grasimea de orice fel va compromite bezeaua,
asa ca mare grija si la separarea albusurilor de galbenusuri. Punem apoi
zaharul si albusurile in vasul de la mixer (daca e de inox) sau intr-o
craticioara sau vas termorezistent si asezam vasul pe o oala in care fierbe
apa. Atentie, apa din oala nu trebuie sa atinga vasul, avem nevoie doar de
aburi, asa ca ajung 2 degete de apa in oala.Asezam vasul cu oua peste cel cu
apa si incepem sa amestecam, la foc mediu, cca 5 minute sau pana zaharul este
topit complet (daca luati putina compozitie si o frecati intre degete, nu mai
simtiti granule de zahar). Luam compozitia de pe foc si batem bezeaua cu
mixerul la viteza medie si avand atasat balonul pentru albusuri. Mixam cel
putin 3-4 minute, apoi crestem viteza, punem si vanilia si amestecam alte 10-12
minute, pana avem o bezea alba, densa, care nu cade de pe lingura si nici din vas
daca il intoarcem cu capul in jos asta e un test bun: iti intorci vasul deaspura capului si daca
nu iti cade bezeaua in cap, esti un cofetar bun… daca iti cade, aia e, o sa
stii data viitoare Daca
inca mai aveti bezea in bol dupa test, o puneti intr-un pos cu varful stea si
pregatiti repede cupcakes-urile ca in imaginea de mai jos.
Folosind torta rumenim frumusel bezeaua.Cam asta a fost reteta mea de astazi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu