Ei bine dragilor aceasta prajitura este mai mult o curiozitate de-a mea care intr-un final am pus-o in practica si uitati ce-a iesit:D
.....pam pam....
Si acum daca v-am facut pofta sa va povestesc si voua cum se face prajitura asta...
Pentru inceput trebuie sa facem blatul si avem nevoie de:
-6 oua mari
-100g faina
-150g zahar
-150g miez de nuca
-2 linguri de cacao
-½ lingurita praf de copt
-½ lingurita de scortisoara
-½ esenta de rom
Inainte de toate ne spalam bine pe maini dupa care putem incepe sa separam galbenusurile,albusurile le batem spuma pana capata o consistenta tare si amestecam cu zaharul pana acesta se topeste complet si spuma capata luciu.Apoi adaugam galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare pana se omogenizeaza compozitia.Pasul urmator include o spatula ca destul ne-a ajutat mixerul, astfel incorporam si faina,scortisoara,praful de copt si lingurile de cacao si amestecam usor fara ca spuma sa scada si sa-si piarda textura pufoasa.La final esenta de rom si nucile tocate marunt.
Pana tapetam tava incingem cuptorul la 180-190 de grade.Imediat de am tapetat tava turnam compozitia si o lasam la cuptor 30-35 de minute.
Mare atentie ca un secret ce vi-l impartasesc micilor bucatari/bucatarese nu trebuie sa deschidem cuptorul niciodata mai devreme de 30 de minute(in cazul nostru)cand incercam sa facem un blat sau orice aluat mai pretentios.
Am terminat cu blatul, l-am pus la cuptor si ne apucam de crema.Avem neoie de:
-250g unt la temperatura camerei
-250g zahar pudra vanilat
-100g nuci
-2 pliculete ness(nu conteaza firma)
-2 linguri apa calda
-1 galbenus de ou
Pasul 1: Se amesteca untul cu zaharul(cu mixerul daca aveti la indemana) pana cand se formeaza o crema fina fara sa se mai simta granulele de zahar.Apoi adaugam ness-ul dizolvat in apa si amestecam toata compozitia.Adaugam apoi galbenusul de ou si amestecam bine bine.Dupa ce crema devine densa adaugam si nucile tocate marunt si le incorporam in crema.Apoi turnam tot peste blatul rece si decoram prajitura dupa bunul plac.
Prajitura se pastreaza la rece si se taie numai inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu