Ingrediente:
- 400g piscoturi
- 500g mascarpone
- 4 oua
- 100g zahar pudra
- 5 linguri zahar tos
- o priza de sare
- 500g afine
- 500g zmeura
- 500g visine sau cirese amare fara samburi
- 750ml suc de fructe de padure (facut din sirop sau gata preparat)
- 500g mascarpone
- 4 oua
- 100g zahar pudra
- 5 linguri zahar tos
- o priza de sare
- 500g afine
- 500g zmeura
- 500g visine sau cirese amare fara samburi
- 750ml suc de fructe de padure (facut din sirop sau gata preparat)
Pasul 1
Pregatim o tava mare, pe care o tapetam cu folie alimentara, apoi dam fiecare piscot prin suc de fructe si il punem in tava.
Pasul 2
Pentru crema am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul
tos si sarea. Spuma de albusuri trebuie sa fie foarte tare. Apoi mixam
mascarponele cu galbenusurile si zaharul pudra pana avem o crema omogena. In
crema de galbenusuri incorporam albusurile batute spuma.
Pasul 3
Peste primul strat de piscoturi punem ½ din crema si ½
din cantitatea de fructe (spalate bineinteles inainte). Urmeaza un al
doilea strat de piscoturi imbibate in suc de fructe de padure, inca un strat de
crema si restul de fructe.Inainte de servire se da tava la frigider minim 2 ore.
Cam atat si cu vestitul "tiramisu" pana la urmatorul articol va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu